Доминиканската република - известна и непозната

Доминиканската република - известна и непозната

Почивка в Доминиканската република е мечтата на много туристи

Романтична, екзотична, незабравима – това е Доминиканската република, наричана още перлата на Карибите, Доминиканската република е истински тропически рай за туристи от Канада, САЩ, но и от цяла Европа. Освен това е втората по големина държава в Карибите (след Куба) и е известна със своите красиви плажове с бял пясък, лазурно море, палмови горички, тропически климат и буйна растителност.

Препоръчани екскурзии в Доминикана

Посещение на столицата Санто Доминго

Почивката в Доминиканската република може да бъде както спокойна и релаксираща, така и активна и приключенска. Столицата е Санто Доминго, която е основана в края на 15 век. и е част от списъка на паметниците на културата на ЮНЕСКО. Основателят на Санто Доминго – Бартоломео Колумб е брат на знаменития откривател и пътешественик Кристофор Колумб. В този град ще намерите голяма ботаническа градина, къщата на Кристофор Колумб, музея на кехлибара и сталактитовата пещера „Los Tres Ojos“, която е висока над 15 метра. Копие от сградата на Белия дом във Вашингтон също е атракция.

Недалеч от столицата парк Манити предлага възможност за плуване с делфини, което със сигурност ще зарадва особено децата. Най-известният и оживен курорт в Доминиканската република е Пунта Кана с дългия 35 км пясъчен плаж Баваро и много хотели, места за забавление и дори голф игрища.

Хуан Долио - най-луксозният курорт и в същото време идеална отправна точка за опознаване на тази страна. На самия бряг има коралови градини - идеални за гмуркане. Ако искате да видите разнообразни видове животни (папагали, пеликани) и растения, които се срещат тук, можете да посетите природния резерват Los Haitises.

Други интересни места са курорти като Cayo Levantado (известен от рекламата на ром), Playa Dorada (изкуствено построен център за "по-богатите") или Puerto Plata, който е търговското сърце на страната с пристанище от 1496 г. Ще намерите и много други исторически паметници и страхотни плажове.

Това, което определено не трябва да пропускате ...

При почивката на тези най-красиви плажове в света определено не бива да забравяте да опитате местния ром, направен от меласа, да пробвате пура, защото най-добрите са от Доминиканската република и да танцувате страстния танц меренге. Без това почивката ви в Доминиканската република определено няма да е пълноценна.