Въпроси и отговори

Резервация на запитване

Избраното от Вас предложение е на запитване. Тъй като капацитетът на някои от услугите вече не е на разположение за директна резервация, е необходимо да се направи допълнително запитване. Обработката отнема около 3 работни дни. Ако желаете да резервирате предложение на запитване, ще ни е необходимо 30% заплащане от общата цената. След това проверяваме наличностите. Ако резервацията бъде потвърдена, тя остава твърда и важат общите условия за промени и анулации. Ако не е възможно да се потвърди, ние, разбира се, ще Ви върнем аванса в пълен размер. Обикновено отнема около 3 работни дни, за да получим отговор дали резервацията е потвърдена или не.

СТАИ С НАЙ-ДОБРИ ЦЕНИ, РЕЗЕРВНИ СТАИ, СТАИ С НИСКИ РАЗХОДИ

Много туроператори предлагат определени категории стаи на намалени цени и тези типове стаи се наричат ​​bestprice, low cost или spar. Тези стаи имат същите съоръжения като стандартната стая в хотела, но може да нямат оптимално местоположение. В този случай клиентът няма право да предяви претенции към стаята, ако е приел това условие при резервация!

МЕСТНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ И ПАРТНЬОРИ В ДЕСТИНАЦИЯТА

Местните представители и партньорската агенция на туроператора в дестинацията са на разположение на немски и английски език.

ПЪТНИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ (паспорт, лична карта, виза)

В свой собствен интерес Ви молим да проверите валидността на документите си за пътуване и да разберете дали имате нужда от виза за влизане в страната. В повечето страни по света документ за пътуване все още е международен паспорт, валиден 6 месеца след напускането на страната.

Повече информация можете да намерите на уебсайта на Министерството на външните работи: https://www.mfa.bg/bg/uslugi-patuvania/konsulski-uslugi/patuvane-chujbina

При невалидни пътнически документи, ние не носим отговорност за неиздадената виза или отказано влизане в страната.

ПРОМЯНА НА ЧАСОВЕТЕ НА ПОЛЕТ

Като правило, Вие сте информирани за часовете на полетите си директно при запазване на билетите. Тези времена обаче не са обвързваща част от условията и винаги се наричат ​​предварителни полетни часове, тъй като те могат да се променят от авиокомпанията, дори малко преди заминаването. За съжаление, не всички заминавания могат да се извършват сутрин и обратно полети вечер. Моля, обърнете внимание, че първият и последният ден от обиколката е за транспорт, а не за самия престой. 

В случай, че авиокомпанията ни съобщи за евентуална промяна в часовете на полета преди излитане, предварително ще бъдете информирани за тази промяна. Тъй като Травелисимо няма възможност да повлияе на посочените промени във въздушния транспорт, този факт не Ви дава право да откажете пътуването и да предявите искове срещу нашата компания. Въз основа на разпоредбите и споразуменията, валидни в международния въздушен транспорт, организиращият туроператор в сътрудничество с авиокомпанията си запазва правото да промени мястото на излитане, маршрута на полета, междинното кацане, авиокомпанията, типа самолет и плана на полета.

СПОРТ / СВРЪХ БАГАЖ

Ако искате да носите спортен / извънгабаритен багаж (сърф, голф екипировка, велосипед, хвърчило, музикални инструменти и др.) или друг специален багаж, трябва да го регистрирате при резервация на пътуването / полета или не по-късно от 14 дни преди заминаването. Препоръчваме Ви да заявите специален багаж навреме, тъй като транспортирането му не може да бъде гарантирано поради съображения за капацитет и зависи от текущата наличност на полета към момента на Вашето искане.

Таксите за транспорт на спортен / извънгабаритен багаж варират в зависимост от авиокомпанията, която изпълнява Вашия полет. Таксата за превоз на специален багаж се заплаща предварително. В този случай на авиокомпанията може да бъде начислена такса за обслужване.

Моля, обърнете внимание, че превозът на спортен / извънгабаритен багаж ВИНАГИ трябва да се заявява предварително , за да може да се осигури подходящо транспортно средство за трансфер между летището и Вашето настаняване. В противен случай може да понесете извънредни разходи, свързани с неочакван транспорт на спортен / извънгабаритен багаж до Вашата дестинация.

ПЪТНИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ (билети, ваучери, потвърждения)

Документите за пътуване за закупеното и надлежно платено пътуване ще Ви бъдат изпратени приблизително 7-10 дни преди началото на пътуването, по имейл или по пощата.

МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ, ИЗХОДНИ ТАКСИ

В много страни местните данъци, градските такси или таксите за спа се плащат директно на хотела преди или след престоя. Тези такси не могат да бъдат включени в цената на пътуването, тъй като трябва да бъдат платени директно в дестинацията. Размерът на таксите зависи от категорията на Вашето настаняване, възрастта на пътника, сезона и т.н.

Някои дестинации имат установени такси за виза и т.нар такси за излизане (изходни такси), които трябва да бъдат платени на летището при обратния полет.