Почивка Кабо Верде

Почивка Кабо Верде

Островите с жаркото слънце, бели плажове и буйна растителност. Усмивки, музика и страстни танци.

Кабо Верде е островна държава на около 570 км. от бреговете на Западна Африка. Съставена е от десет екзотични острова. Те са дом на безкрайни бели дюни до индигово-сини заливи, долини, покрити с буйна растителност, спокойни крайморски села и високи върхове.
Откривателите португалци през 1444 г наричат островите Кабо Верде, което означава зелен нос.

Защо да изберем почивка на Кабо Верде?

Може да се отправите на поход сред боровите дървета и каньоните на Санто Антао,
да посетите отдалечените Fogo и Brava на югозапад с техните сюрреалистични вулканични пейзажи до искрящи заливи  или да се забавлявате на  популярните Sal и Boa Visa, където уиндсърфистите се стичат към белите плажове да уловят буйните вълни.

Тук можете да се отдадете на постоянния ритъм на музиката и танца- пулсиращото сърце на Кабо Верде. Морабеза е креолската дума, която означава гостоприемен, приятелски настроен и усмихнат и толкова приляга на местното население от около 500 000 души.

Кабо Верде храна и напитки

В целия архипелаг се предлагат прясна, местно уловена риба и морски дарове. Традиционно ястие е качупа , зеленчукова яхния, която може да се сервира и с месо или риба. Португалската храна , особено бакалау (сушена, осолена треска), също е често срещана, но по-скъпа. Португалското вино и бира (Sagres и Super Bock) са широко достъпни.

Кога да отидете до Кабо Верде?

Средните температури обикновено са 25 ° C през зимата , въпреки че заради силните ветрове усещането е за по-хладно време. Лятото, считано за „нисък сезон“, може да бъде горещо с температури около 30 ° C. Дъждът обикновено пада от юли до октомври , въпреки че на Sal и São Vicente често вали малко или никак.