ГРЪЦКИТЕ ПЕРЛИ - ТОП 10 на най-красивите плажове в Гърция

ГРЪЦКИТЕ ПЕРЛИ - ТОП 10 на най-красивите плажове в Гърция

Гърция има може би безброй острови - как да изберем правилния?

Гърция има може би безброй острови - как да изберем правилния? Предлагаме малко помощ на всички почиващи на плажа.

Слънчеви бани, плуване и релакс на най-красивите плажове на Гърция

Отдавна не е тайна, че Гърция е една от най-популярните туристически дестинации в света. Средиземноморският климат, кулинарните специалитети и кристално чистата вода привличат повече туристи на юг всяка година. Важна причина да изберете правилния гръцки остров са пясъчните плажове, където можете да видите както туристи, така и местни жители. Тук през летните месеци може да стане наистина горещо, много летовници се радват да се разхладят в морето. През месеците юли до септември температурата на въздуха се повишава над 30 ° C, а температурата на водата често достига 25 ° C. Идеални условия за перфектна почивка със семейство и приятели.

Представяме ТОП 10 на най-красивите плажове в Гърция:

Плаж Миртос
Красиви плажове могат да бъдат намерени навсякъде. И все пак всеки плаж има своите забележителности и специфики. В търсене на най-красивия плаж в Гърция плажът Myrtos на остров Кефалония явно зае 1-во място. Камъни, стръмни скали и кристално чиста вода са отличителните белези на най-популярния плаж на най-големия Йонийски остров.

Плаж Навагио
Сред плажовете, които са сред най-сниманите, е Навагио на остров Закинтос на 1-во място. Причината за този голям интерес е едно корабокрушение, кораб, който „акостира“ директно на брега и на което този плаж също е кръстен. Можем да преведем Navagio като корабокрушение.

Плаж Елафониси
Тук можете да намерите истинските Кариби: белият пясъчен плаж, палмите и тюркоазената вода са атракциите на плажа Елафониси на остров Крит. Особено розовите корали на брега показват невероятната магия на природата. Защо да летим далеч, когато екзотиката е толкова близо.

Плаж Балос
Най-популярният залив и лагуна на западното крайбрежие на Крит. Лагуна, която определено си заслужава да бъде посетена и е една от основните атракции за туристите. Причината е белият плаж, осеян с фини черупки и коралов пясък.

Плаж Врахос
Този плаж с лек пясък в североизточната част на гръцкия континент е дълъг 4 км и привлича разходки по залез. Малки ресторанти и барове по крайбрежната алея допълват невероятната атмосфера на това място.

Плаж Егремни
Който търси активна почивка - югозападният плаж Егремни в Лефкада е точното място за него. Близо до Порто Кацики, известен със силните си вълни. Не се смущавайте от 350-те стъпала, по които можете да се изкачите и да се насладите на един ден на плажа Егремни.

Плаж Войдокиля
Това е истински гръцки плаж на брега на Средиземно море с формата на буквата Омега. Плажът Войдокиля е известен и със своите дюни и многото видове птици, които живеят тук.

Плаж Сарти
Плажът Сарти е разположен на в северната част на полуостров Халкидики. Борове, простиращи се до морето, груби склонове и синя искряща вода - това също може да се превърне в перфектната плажна почивка.

Плаж Пори
Остров Ано Куфониси е един от цикладите, разположени в Егейско море. Абсолютен рай за туристите, които търсят спокойствие и релакс. Директно до живописно разположените скали, белият пясъчен плаж и слънцето допълват вълшебната атмосфера на това място.

Плаж Саракинико
Плажът Саракинико на Милос, заобиколен от вулкан и предлагащ очарователни преживявания, също достигна ТОП 10. 

 
Вярваме, че изборът на ТОП 10 на най-красивите плажове в Гърция ще ви помогне да изберете своята лятна почивка тази година.