Хотели, в които определено си струва да останете за вечеря

Хотели, в които определено си струва да останете за вечеря

Най-добрите хотели се характеризират не само с луксозно обзавеждане, но и с отлична гастрономия. В днешните наситени с разнообразие и динамика времена обаче знаем, че не е достатъчно да угодим само на вкусовите рецептори, но и на очите.

Ето нашите 8 препоръчани звездни ресторанта в някои от страхотните хотели в света:

Оман
ANANTARA AL JABAL AKHDAR RESORT 5 *
Ресторант BELLA VISTA съчетава традиционна италианска кухня със съвременни влияния. Курортът Anantara Al Jabal Akhdar е разположен на 2000 м надморска височина на зелен хълм с изглед към околните скали и това е място, където можете да приготвите пица директно с местни съставки. Приятният бриз и безкрайният каньон за вас ще осигурят незабравима атмосфера.

ГЪРЦИЯ, КРИТ
AMIRANDES, GRECOTEL EXCLUSIVE RESORT 5 *
За коктейл по залез в ресторант MINOTAUR можете да се насладите на автентична италианска кухня, базирана на местни съставки - зеленчуци и салати се внасят от биологични ферми, риба от най-близкото пристанище и, разбира се, известният критски зехтин. Интериорът на ресторанта е украсен с оригинални керамични произведения на Пикасо.

МАЛДИВИ
CONRAD MALDIVES RANGALI ISLAND 5 *
ITHAA UNDERSEA RESTAURANT е перфектното място за всички почитателите на рибата и морските дарове. На пет метра под повърхността на Индийския океан, ястия се сервират в подводния ресторант на Conrad Maldives Rangali Resort, който гледа към градина от корали и риби, които плуват наоколо спокойно. В менюто ще намерите например паста с омар. Побързайте с резервацията, тъй като първият подводен ресторант предлага място само за 14 гости.

ТАЙЛАНД, БАНГКОК
BANYAN TREE BANGKOK 5 *
Ресторант VERTIGO на покрива на един от небостъргачите на 61-ви етаж е абсолютна класика от няколко години, когато става въпрос до гастрономията в Банкок. Насладете се на салата с хрупкава патица, портокал и авокадо или първокласни пържоли от отворена скара като Ribe Eye от американското Prime Beef, освежаващ приятен бриз и невероятна гледка към столицата на Тайланд.
 

КАМБОДЖА, ПНОМ ПЕН
ROSEWOOD PHNOM PENH 5 *
Абсолютна характеристика на ресторант IZA, в типичния японски стил изакая, е неговият уникален интериор и гледка към камбоджанската столица. Миди, пилешки шишчета, гъби шитаке, чесън, зелен пипер и много други ще ви бъдат поднесени с отлична селекция от вина и саке, чийто избор се контролира лично от японски готвач. Интересното е, че въпреки че се намира в Азия, ресторантът предлага и богат избор от наливни бири.

ТУРЦИЯ, БОДРУМ
SIX SENSES KAPLANKAYA 5 *
Ресторант WILD THYME RESTAURANT & BAR на Six Senses Kaplankaya, с изглед към спиращите дъха цветове на Егейско море, със сигурност ще ви зарадва със своя интериор и гледки. Можете да наблюдавате приготвянето на турски, османски и международни специалитети през отворената кухня и, разбира се, можете да документирате целия процес.

ИСПАНИЯ, МАЙОРКА
BELMOND THE RESIDENCE 5 *
Започнете пътешествие към най-добрите гастрономически преживявания, които Майорка може да предложи с ресторант EL OLIVO . Светлината на свещите създава вълшебна атмосфера. kреативното меню, вдъхновено от Средиземно море, ще ви преведе през дегустации, а ла карт и вегетариански ястия.

ИТАЛИЯ, САРДИНИЯ
L´EA BIANCA LUXURY RESORT 5 *
Отличният ресторант LUNARIA сервира вкусовете и ароматите на Средиземно море, както и международната кухня. Сложното меню на сардинската кулинарна традиция и оригиналност представляват спектакъл върху чиниите директно в оригиналния светъл интериор. Използване на местните съставки превръща ястията в най-качествените гастрономически преживявания.