Кабо Верде - раят за любителите на водни спортове

Кабо Верде - раят за любителите на водни спортове

Кабо Верде е място, където ще намерите перфектна релаксация и много преживявания

Къде се намира Кабо Верде?

Кабо Верде се намира на около 570 километра от Африка. Рай за гмуркачи и любители на водните спортове. Дестинация, където можете да се насладите на спокойствие. За почивка в Кабо Верде се препоръчва да пътувате от октомври до април. Средните температури през годината са около приятните 23 - 25 ° C.

Какво е времето в Кабо Верде?

Въпреки че Кабо Верде е относително близо до африканския континент, климатът там е малко по-благоприятен. Ще се радвате на прекрасно лято дори през зимните месеци. Особено ако сте един от хората, които работят през лятото и релаксират през зимата. 

Какво да посетим на Кабо Верде?

Някои места на островите Кабо Верде просто не могат да бъдат пропуснати. Най-популярните острови са Сал и Боависта. На остров Сал можете да се насладите на до 350 слънчеви дни в годината. Центърът на острова е Санта Мария с 8 км дълъг плаж. Брегът на острова е оформен от плажове с бял пясък. Сал е подходящ за активна почивка, особено за млади хора, които търсят разнообразен социален живот и забавления.

Боависта е третият по големина остров на Кабо Верде и е предимно равнинен. Известен е с необятните си бели плажове, костенурки и традиционна музика. Островът не е богат на зеленина, повърхността му е по-скоро като пустиня. Известните плажове на острова са Санта Моника с 18 км дълъг плаж и плаж Chaves с множество плажни барове и клубове за уиндсърф.
 

Оферти с полет от Германия