Коста Рика: Ваканция в стил Пура Вида - част 1

Всичко в Коста Рика е Pura Vida - здравей, благодаря ти как си, това е обичаен поздрав тук. В превод pura vida означава чист живот. Това е мотото на Коста Рика. Благополучието, усмивката и сплотеността в тази страна са невероятни. 

Сезонът в Коста Рика е от ноември до април. През април е най-високият сезона От май до юли времето все още е подходящо, като има вероятност за малко валежи. Август-октомври е най-дъждовният период и пътуването до Коста Рика не се препоръчва по това време на годината. 

Пътуване из Коста Рика
Лесно може да се организира кола под наем. Препоръчваме проверена фирма и добре проучете договора за наем. Най -добре е да закупите местна сим карта, така че да имате достъп до интернет, докато пътувате. Приложението Waze работи абсолютно страхотно там, без никакви проблеми. Тук -там може да се случи пътят да „изчезне“. Само ще Ви каже, че „трябва да прекосите реката“. По -добре е да наемете джип. Пътищата са в доста лошо състояние.  Ако сте в курорти, нямате много възможности къде да отидете наблизо. Препоръчваме Ви да наемете кола.

Можете да платите в долари. Местната валута е Colones - обменният курс е приблизително 560 колони за 1 USD. Коста Рика не е евтина дестинация - особено за пазаруване, хранителни стоки, ресторанти и други подобни ... в класически ресторант на плажа извън хотела плащате поне 25-35 USD за храна.

В т.нар централна долина, където се намира столицата Сан Хосе, температурата е около 18-25° C, което е идеална температура за посещение на града или за пътувания. Тук, в централната долина са събрани целият бизнес, университети, фабрики и други подобни. Сан Хосе не е голям метрополитен, където са Ви нужни 3 дни за разглеждане, За 2 дни обаче може да се организира чудесна програма там.

Изборът на хотели в Сан Хосе не е голям. Препоръчваме Crowne Plaza San Jose Corobici. Той е напълно реновиран, стаите са хубави и чисти, храната е отлична. Хотелът разполага с открит басейн и фитнес зала, тоест всичко, от което човек се нуждае.

Препоръчваме Ви ресторант Ram Luna Mirador. Разположен е на около 40 минути от града. Това е много приятен местен ресторант, с невероятна гледка към целия Сан Хосе. В допълнение има танци и музика на живо. Ресторантът е собственост на едно семейство от 53 години.
Препоръчваме Ви да посетите вулкана Иразу - най -високият в Коста Рика. Намира се само на 50 минути от Сан Хосе и е красиво място!

Продължението на преживяването на Коста Рика можете да намерите във втората част на блога.