Майорка - почивка за всеки

Майорка - почивка за всеки

Мекият климат, прекрасните плажове и вкусната храна, безбройните невероятни кътчета и забавления, правят курорта любимо място за почивка на малки и големи.

Страна, пълна с енергия, добро настроение и приятелски настроени хора със специфичен темперамент. Испания е известна не само със своята уникална атмосфера, но и с интересната си природа. Тази колоритна държава включва редица острови, които са нейната гордост. Един от най-популярните несъмнено е Майорка.

Звездата на Балеарите- Майорка

Освен най-популярният, това е и най-големият остров в Испания. Характеризира се с достъпни цени, красиви плажове и уникална емоция, която остава с вас дълго след края на вашата ваканция. Това е част от света, която трябва да непременно да видите.

Майорка е най-посещаваният остров в Балеарския архипелаг, с годишен брой туристи над 10 милиона. Повечето търсят море, слънце и плажове, но островът може да предложи много повече. С разкошни плажове, разкошни планини и необикновени пещери, не е чудно, че това място е вдъхновило Жул Верн.

Южната част на Майорка е пълна със забавления, активен отдих, но преди всичко невероятни плажове. Това, разбира се, е гордостта на целия остров. Чистотата и прозрачността им са истинското мото на почивка на остров Майорка. Сърфирането на величествени вълни или откриването на подводния свят е отклонение от стереотипа, който ще Ви гарантира цялостно пренастройване на ума.

Какво да правим на Майорка?

Комбинирайки почивка на плажа с посещение на забележителностите на острова в Палма или Алкудия, семейната почивка на Майорка със сигурност ще бъде невероятна.

Непременно трябва да посетите аквариума в Палма. Той е един от най-големите в Европа. Общата му площ е над 41 хил. М², площта на помещенията е повече от 12 хил. М². 
Тук е най-дълбокият (с дълбочина 8,5 метра) аквариум в Европа, а обитателите му са акули.

Благодарение на големия брой увеселителни паркове на острова, почивката с деца никога няма да бъде скучна. Акваленд в Ел Аренал е един от най-впечатляващите паркове на острова. Пързалки с дължина един метър, водни пързалки и басейни с изкуствени вълни предлагат повече от приятно охлаждане и забавление. В Алкудия ще намерите аквапарк. Атракциите в този парк започват с детска площадка и завършват с мега пързалка. В Националния парк La Reserve ще научите за фауната и флората на острова и можете да опитате катерене.

Ето няколко акцента, които правят Майорка перфектна за семейна почивка:

1. Сигурност: Син флаг на плажа означава, че всичко е наред.
Когато на плажа се вее син флаг, това е знак за чистота, безопасност и много добро качество на водата. Това е много важен критерий, особено ако пътувате с деца. 50-те плажа на Балеарските острови (Майорка, Ибиса, Форментера, Менорка) могат да се гордеят с наградата „Син флаг“, а един от тях е плажът на Алкудия.
Децата тук се чувстват като на седмото небе: плажът е дълъг, с малък наклон към морето.
Точно на крайбрежната алея в пристанището на Алкудия можете да получите всичко необходимо за един перфектен плажен ден със семейството си, от екипировка за гмуркане с шнорхел до плюшени мечета.

2. Красиви градове: Алкудия - храм, театър и таверни
Градът Алкудия в северната част на Майорка е живописен и подходящ за деца. Средновековната крепост в Алкудия ще бъде интересна за децата. Градът е обект от световното наследство на ЮНЕСКО. Дори и днес археолозите намират древни останки и останки от градските стени при разкопките на бившето римско селище Полентия. Старите градски стени и руините на театъра определено си заслужават да бъдат посетени - стените са защитавали града от пирати повече от 650 години.

3. Обиколни експедиции: наемане на кола или на велосипеди
Най-добрият начин да разгледате острова със семейството си е да наемете кола, така че можете да се движите от един залив до друг от плаж до плаж. Красиви пясъчни дюни могат да бъдат открити, например, на плажа Кала Мескида близо до Artá. Външният вид напомня на плажовете на Северно море. 
На следващия ден можете да се върнете в залива Алкудия, за предпочитане Плая де Муро. Тук можете да наемете семейно колело на четири колела и да се возите по плажа. Изключително интересен е Националният парк Parc Natural de s'Albufera. Стотици видове птици живеят в блатата и тяхната песен може да се чуе рано сутрин или вечер.

Майорка е наистина дестинация за всички. Независимо дали копнеете за активен отдих или безкрайно излежаване, Майорка определено е една от дестинациите, където всеки може да намери своето. Това омайно кътче на света, ще ви спечели веднага, като „Любов от пръв поглед“.