Малдиви - почивка в истински оазис на спокойствието

Малдиви - почивка в истински оазис на спокойствието

Малдиви - мястото, където луната е по-ярка и стотици звезди в небето изглеждат по-близо

Кога започва туризмът на Малдивите?

Вероятно никой не е чувал за почивка на Малдивите преди 1970 г. Първите туристически курорти, Bandos Island Resort и Kurumba Village, са създадени през 1972 г. Броят на курортите е нараснал до стотици оттогава. Островите са близо до екватора, така че Луната изглежда по-ярка тук, а стотиците звезди в небето изглеждат на една ръка разстояние.

Какво предлагат Малдивите?

Третият по големина океан на Земята предлага едни от най-красивите плажове, които можете да си представите. Малдивите се състоят от хиляди острови и в същото време образуват огромен рай на земята. Това е съвкупност от живописни острови, някои от които даже нямат и пет квадратни километра, но, дори при наистина малкия си размер, предлагат много разнообразни дейности и точно това е толкова вълшебното в тях. Тук може да видите 21 вида кита и делфини, а все още запазените рифове са дом на хиляди пъстрозветни риби.

Въпреки че Малдивите са геополитически съставени от няколкостотин малки острова, първоначалните жители са завладели само двеста от тях. Основен атол на кораловия архипелаг, е Мале - остров, който е и столица на това красиво място. Освен това в Индийския океан можете също да откриете например Миладумадулу, Ма Фаро или дори Фадифол, Северна Малосмадула или накрая Южен Малосмадулу в Малдивите.

Всичките двеста острова имат неговия специфичен чар и изключителна атмосфера със спиращ дъха подводен свят и зашеметителна гледка над повърхността. Наоколо само красив и чист пясък и изобилна тропическа зеленина. А усещането да ходиш бос по бял и бял пясък, сякаш ходиш в фино брашно е несравнимо. Малдивите имат най-фината пясъчна повърхност в света. Това са островите с най-ниска надморска височина. При всеки остров на Малдивите тя не надвишава три метра. 

Невероятната романтика на залеза завинаги остава в сърцето на всеки човек, който поне веднъж е прекарал почивка на Малдивите.