Мексико - повече от плажна дестинация

Мексико - повече от плажна дестинация

Мексико ще ви посрещне с отворени обятия по всяко време на годината.

Мексико е държава, която всеки трябва да посети поне веднъж в живота си. Това е място, на което можете да се насладите на много повече от класическа почивка на морето. Приятни и гостоприемни хора, които се гордеят с произхода си, главно поради богатата си история.
Мексико ще ви очарова с разнообразието си. Красивите плажове, кристално чистото Карибско море, както и тропическите гори и планините създават идеална възможност за нови изживявания. 

Какво да посетим в Мексико?

Мексико може да се похвали с богата история и култура. Фактът, че тук има няколко хиляди града на маите, допринася за това. Най-известните са Чичен Ица и Тулум. 
Чичен Ица е един от най-посещаваните археологически обекти в Мексико. Тук ще намерите оригиналната пирамида на маите, която се отличава с уникална древна архитектура.

Град Тулум също не изостава. Той е популярно място, което се посещава от огромен брой туристи всяка година. Тук ще имате възможност да разгледате и да се разходите около едно наистина уникално място. Още преди да влезете в самия град, ще преминете през гориста местност, където имате възможност да срещнете игуани на почти всяка стъпка.  В Тулум има няколко останки от сгради на маите, които създават перфектното удоволствие от това посещение. Има и красив частен плаж, където можете да се отпуснете след обиколка на града и да се потопите в Карибско море. Оставете се да бъдете прелъстени от възможностите и красотите, които Мексико притежава.

Всекяко кътче на тази страна предлага специфична атмосфера, повлияна от местната култура. Именно периодът на празниците ни дава възможността да изживеем особеностите на различни култури и да бъдем вдъхновени от живота на хората там. Понякога се казва, че колкото страни сте посетили, толкова различни хора сте били. Всеки пътешественик, който е открил повече от хърватското море, знае, че това е истина. Мексико е една от ваканционните дестинации, която все още запазва автентичността си въпреки туризма. 

Мексико- планини и безкрайни морски плажове.

Мексико е част от Южна Америка и е четиринадесетата по големина държава в света. Неговият внушителен характер ще бъде запомнен. Най-значимите планини на тази страна са две големи планински вериги, а именно Sierra Madre Oriental и Sierra Madre Occidental. Природата преплита в себе си безкрайни плажове и очарователен подводен свят. Мексико е сгушено в Тихия океан в западната му част, а Атлантикът ще ви освежи от другата страна. Карибско море също е изключително популярно.

Когато посещавате някоя страна за първи път, първото, което ще ви очарова е местната култура, а в Мексико тя е наистина автентична и впечатляваща. Причината е не само в богатата култура и запазените паметници, но и коренното население на страната. Според последното преброяване хората, живеещи в най-известната държава в Южна Америка, показват, че до тридесет процента от хората са потомци на индианци.

Ето защо всеки уважаващ себе си пътешественик трябва да отдели време на страната със съхранена култура и история и богат, екзотичен вкус на храната. Мексико Ви приветства с отворени обятия по всяко време на годината. Добрата новина обаче е, особено за летовниците, които обичат да пътуват до топли страни през зимата, че най-подходящият сезон с хубаво време в Мексико е по време на коледните празници и около Великден.