НАЙ-КРАСИВИТЕ ПЛАЖОВЕ НА МАЙОРКА - ТОП 6

ТОП 6 на най-красивите плажоже на Майорка

Кой не би искал перфектен плаж с бял пясък, кристално чиста вода и много място за спорт и релакс?

Чувате ли зова на плажа? В Майорка има повече от 550 км брегова линия, където гарантирано ще намерите тихи места точно за вас. Най-големият залив на Майорка е Алкудия, който е толкова разнообразен, колкото и самият остров. Тези, които не могат да стоят цял ден на плажа, предпочитат Плая де Палма, където могат да се разходят по крайбрежната алея изпълнена с палми и кафенета.

Безкраен, фино пясъчен, изкъпан от кристално чисто или лазурно море - така трябва да изглежда перфектният плаж според много туристи. Елате с нас на пътуване из Балеарския остров Майорка и ние ще ви покажем ТОП 6-те най-красиви плажа на Майорка. От Плая де Палма до Алкудия - вдъхновете се и резервирайте почивката си на един от красивите плажове на Майорка.

 6. PLAYA DE PALMA
Може би най-известният плаж на острова. 6 километра фин пясък, много места за слънчеви бани и релакс и естествено най-популярните плажни барове на крайбрежната алея. В допълнение към оживените части с барове, ресторанти и водни спортове, ще намерите и по-спокойни места за семейства и всички, които търсят релакс.

5.  CALA RATJADA
Спиращи дъха заливи, широки плажове и кристално чиста вода - Cala Ratjada в източната част на острова предлага на почиващите идеални плажове за слънчеви бани и релакс. Има и няколко „пясъчни настилки“. Заливът Cala Agula е наблизо, заобиколен от дюни и борови горички.

4. CALA MILLOR
В Cala MIllor в източната част на острова ще откриете невероятен пясъчен плаж, широк и дълъг, постепенно спускащ се в тюркоазените води. Спортистите, за които има отлични условия, също ще се насладят. Крайбрежната улица предлага и възможности за тези, които обичат да се забавляват до късно вечерта.

 3. CAN PICAFORT
Плаж, който предлага типична карибска атмосфера. Във всеки случай, фин пясък, който бавно преминава във водата. Можете да се разходите по крайбрежната алея особено вечер. Особено семействата с деца ще оценят това място.

2. PLAYA ALCUDIA
Плаж с фин пясък, дълъг 7 километра, който може да се похвали с титлата на най-красивия плаж на острова. Любителите на водните спортове, както и любителите на слънцето, също ще се насладят в Алкудия в северната част на Майорка. Магазини и кафенета не липсват край плажа.

1. ES TRENC
Близо до Колония St. Jordi е най-красивият плаж на Майорка - Es Trenc. Тюркоазена вода, бял пясък и обширни участъци от плажа ще направят вашата почивка особено незабравимо изживяване. Kарибско сини води в Средиземно море. Всеки, който се разходи из тази част на острова, ще намери по-малки плажове, където има повече спокойствие и уединеност.