Почивка  Бали

Почивка на острова на боговете Бали

Сърдечни хора, луксозни хотели, вкусна храна и непозната, древна култура.

Ако очаквате само красиви плажове с бял пясък, лазурно море и ол инклузив хотели, Бали няма да е точното място за вас. Но, ако сте привлечени от красива природа, сърф, йога, отлична храна и все още действащия вулкан Mount Batur с уникален изгрев, Бали ще бъде перфектната дестинация за Вас.

След като пристигнете в Бали, не се шокирайте от местния трафик ... добре дошли в Азия! Постоянен шум от клаксони на автомобили, скутери. На разположение на туристите е така нареченият „автобус Kura Kura“, който осигурява връзки от южната част на острова от Семиняк до Убуд. Автобусите са напълно климатизирани, чисти, а билетите струват само 20 000 Rp (1,15 €). Струва си да наемете скутер или кола, чийто наем започва от 4 € на ден. За по-дълги разстояния препоръчваме да намерите кола с шофьор. Пътуването за цял ден струва около 40 €.

Можете да отседнете в разнообразни места за настаняване - от хостели до петзвездни курорти със собствена вила. Често клиентите ни питат какви са цените в Бали. Настаняването и храната са изгодни и достъпни за нас, европейците.

  Почивка в Бали

плажът на хотел The St.Regis Bali -  

Кута е рай за сърфистите, пълен с барове и забавления. Плажът е дълъг и живописен. Кута е най-оживеното място в цял Бали. От Кута плажът води директно до Легиан, Семиняк и Канггу. Семиняк е пълен с плажни клубове. Най-добрите и посещавани са Kudeta и Potato Head.

За любителите на природата препоръчваме посещение на Убуд. Това е малък град в сърцето на острова, където ще бъдете пленени от местната атмосфера. Популярна атракция е Ubud Monkey Forrest, но трябва да знаете, че местните маймуни са доста нахални. Трябва да внимавате за личните си вещии да не носите нищо лъскаво, когато посещавате парка.

Почивка Бали в Ubud Monkey Forest

От Убуд можете да предприемете няколко пътувания до оризовите полета Tegallalang, пещерата Goa Gajah, храма Gugung Kawi, Tirta Empul или Pura Besakih.

Почивка Бали Bali Tegallalang  

- Оризови полета Tegallalang

В Убуд препоръчваме разходка през билото Campuhan. Поради високата температура през деня, е по-добре да е сутрин. На връщане към Убуд спрете за питие и вкусни десерти в Lazy Cat Cafe. За любителите на йога, Убуд е точното място. Тук ще намерите най-много йога студия. Ако харесвате Убуд непременно посетете град Сидемен в източната част на острова - неизследвано съкровище, пълно с красива природа и оризови полета.

 

Bali Sidemen

- Сидемен - 

Един от най-красивите плажове на острова е районът на Нуса Дуса, където има дълги плажове с постепенно навлизане в морето. Можете да плувате само по време на прилива. Красиви плажове с бял пясък и кристално чиста вода могат да бъдат намерени на околните по-малки острови - Нуса Пенида, Нуса Лембонган или Нуса Ценинган. До тези острови може да се стигне или от пристанището PadangBai, или от Санур в източната част на острова.

Какво да опитате на Бали?

Местните ресторанти тук се наричат ​​"warung". Те предлагат опция за избор от подготвено меню или поръчвате от листата. Цените са наистина добри, можете да ядете от 1 € за основното ястие. От типичните индонезийски ястия препоръчваме да опитате:

Бали гюлинг - печено свинско, балийски специалитет.

Nasi campur - ориз с гарнитури, които могат да бъдат избрани. Обикновено това ястие се състои от ориз, тофу или темпе, зеленчуци и пиле.

Nasi goreng - пържен ориз с пилешко месо, сервиран със скариди.

Mie goreng - печена юфка с пилешко месо, сервирана с  чипс от скариди

Sate - пилешко или свинско, мариновано във фъстъчен сос.

Може да опитате  и temulawak - напитка от куркума.

Bali напитка Temulawak

Балийците са мили и топли хора, усмихват се и поздравяват винаги. Подавайте им дясната си ръка, лявата Ви е нечиста за тях. Никога не докосвайте главата на балийците, това е най-свещената част от тялото, където според местните жители живее душата.

ОФЕРТИ ЗА ХОТЕЛИ НА БАЛИ