Почивка Мавриций

Мавриций- по-красив от мечта

Остров Мавриций - контраст на цветове, култури и вкусове

Остров Мавриций е кръстен на холандския принц Морис Ван Насау. Ако този остров е сред мечтаните Ви дестинации, трябва да включите тези места във Вашия списък.

Екскурзия до Ile aux Cerfs

Смята се за рай за водни спортове. Местните дълги плажове са сред най-красивите на острова. Любителите на голфа ще се насладят на игрището с 18 дупки. До Ilf aux Cerfs може да се стигне с няколко кораба, включително моторна лодка, кораб със стъклено дъно, катамаран и дори пиратски кораб. Местната ферма за костенурки е интересна.

Посещение на Bras d’Eau

На острова се намира известният национален парк Bras d’Eau. Независимо дали сте любител на наблюдение на птици или пътешественик, този парк определено трябва да е в списъка ви.
В лагуната Poste Lafayette има малък залив. Общественият му плаж гледа на юг, което означава, че можете да гледате изгрева и залеза тук. Когато е ветровито, което е доста често, можете да карате кайт. Местните хора са свикнали да се срещат тук по различни празнични поводи. Ако сте в Мавриций на 31 декември, препоръчваме да посетите Bras d´Eau в полунощ. Тук бихте имали възможност да се насладите на почти час новогодишни фойерверки.

Плажна почивка на Belle Mare

Този остров се слави с красивия си бял плаж. Крайбрежният път, покрит с бял пясък, минава от Палмар до Тру д’О Дус, влиза в голямото пристанище и завършва в село Махебург. Популярен спорт в Бел Маре е парасейлингът.

На пазар във Flacq

Запишете това село в списъка си „трябва да се види“, особено ако харесвате пазари на открито. Те се провеждат тук всяка сряда и неделя, близо до историческия съд.

Ile d’Ambre

Това място е перфектно за всички любители на каяка. Ако не искате да гребете сами, можете да си купите пътуване с местен водач и да се насладите на плуване, посещение на руините, разходка в гората и релакс.

Екскурзия до Roches Noires

От селата Roches Noires и Rivière du Rempart има разходка за откриване на вулканичната активност, оформила остров Мавриций. Плуването и гмуркането с шнорхел в местните извори ще ви оставят един незабравим спомен.

Почивка на Мавриций

Островът е целогодишна дестинация, но най-подходящо е да пътувате през ноември или април, за да съчетаете сравнително по-ниски цени с благоприятно време. От България до Мавриций можете да летите е Австрийски Авиолинии, Турски Авиолинии, Ер Франс.

Оферти за хотелско настаняване можете да разгледате тук ?

 

Вижте офертите за почивка в Мавриций