Почивка в Куба - на плажа с питие в ръка

Почивка в Куба - на плажа с питие в ръка

Независимо дали сте привлечени от спокойното море, напитките и плажа с фин пясък или предпочитате да се разходите из историческия център на Хавана, шарената Куба винаги с какво да Ви изненада и впечатли.

Слънчевите Кариби са идеалното място, където забравяте за всичките си притеснения и се наслаждавате на красивото време и спокойствие. Средната температура в Куба е приятните 32 градуса. Хубава книга, питие и само слънцето над вас, само си представете. 

Тропическо Варадеро Ви предлага чиста вода и фин пясък. Тук сте заобиколени от палми и екзотична природа. Варадеро е подходящо място за обиколка на забележителности с красиви автомобили от 50-те години, които тук са много често срещани и то в отлично състояние. Представете си, че карате кабриолет с вятър в косата под красивото кубинско небе.

На почивка в Куба не пропускайте да опитате качествен ром.
Куба е символ на истински пиратски ром и качествени пури. За това разказва и Музеят на рома с отличителното име House of Rum, разположен във Варадеро. Тук можете да опитате всякакви ароматизирани или класически видове ром от различни области. Непременно трябва да опитате и кубинско кафе. Разбира се можете да вземете и двете със себе си за спомен.

Влезте в света на най-мъдрите водни създания- делфините
Може би най-голямото преживяване за децата е делфинариумът. Искали ли сте някога да плувате с делфини във водата? Копнеете ли да ги погалите? Това е наистина страхотно изживяване, което ще ви съпътства през целия Ви живот. Делфините са изключително интелигентни животни. Те Ви възнаграждават с приятната си компания. Понякога те скачат от водата или махат и може също да ви целунат. Тези сладки животни са истинско бижу в това красиво преживяване, наречено Куба.

Почивка в Куба в Хавана
Столицата Хавана предлага също чудесни възможности за отдих. Хавана е това, което ще Ви доближи до духа на Куба и нейната драматична история. Центърът на града е с внушителна архитектура, сградите са в т.нар стар моден стил. Препоръчваме разходка пеша в центъра на града. Тук ще усетите ритъма на Хавана. От внушителните колониални сгради се чува музика, носи се миризма на готвено, пред някои прозорци виси пране.

Plaza Vieja или Старият площад е в сърцето на Хавана. Тук можете да се насладите на кубински улични изпълнители, кафенета, а вечерта е в духа на кубинската музика на живо. 
Където и да отидете в Куба, ще се върнете вкъщи изпълнени с прекрасни спомени от невероятни преживявания, срещи с интересни хора, незабравима атмосфера на една съвсем различна действителност.

Разгледайте офертите за почивка в Куба тук.