Сейшели: екзотика в Индийския океан

Естествената природа на Сейшелите спира дъха

Сейшелските острови са идеална дестинация за гмуркане и шнорхелинг в топли води с богат подводен свят

Къде се намират Сейшелите?

Сейшелските острови представляват  група от 115 острова в Индийския океан. Те са в  близост до други популярни екзотични дестинации като Мавриций, Коморските острови, Мадагаскар, Реюнион и Малдиви. През 1976 г. Сейшелите обявяват независимост от Обединеното кралство и се превръщат в република с официалното име Сейшели. Най-големият остров Mahé е портата към Сейшелските острови. Летището се намира в близост до столицата Виктория. 

Естествената природа на Сейшелите спира дъха - тюркоазените води на океана, пясъка, палми и на заден фон планините. Сейшелските острови са идеална дестинация за гмуркане и гмуркане с шнорхел в топли води с богат подводен свят. Препоръчваме ви да посетите северното крайбрежие на остров Mahé с особено красивите си скали. 

Кога да посетим Сейшелите?

Сейшелите са целогодишна дестинация със средна температура 26-28 градуса. От гледна точка на съотношение цена- хубаво време, най-предпочитаните месеци са април, май, октомври и ноември. Тогава е и по-спокойно, тъй като най-големият наплив от туристи е между декември и януари.

Какво да видим на Сейшелите?

Следните места на Сейшелските острови си заслужават да бъдат посетени.

Ансе Лацио

Намира се в северозападната част на остров Праслин. Плажът тук е почти перфектен - златист пясък, палми и кристално чисто море. 

Национален парк Morne Seychellois

Освен да се излежавате на местните плажове, препоръчваме ви да отделите време и за посещение на националния парк Morne Seychellois. Опитен водач ще ви преведе през гъстата гора в парка. Докато го проучвате, ще попаднете на редки видове птици, влечуги, растения и ще се насладите на красивите гледки в околността. 

Мей Вали

Той е природен резерват, включен в списъка на ЮНЕСКО, дом на кокосови палми и характерните за този район растения. Тук ще попаднете на бюлбюл - красив син гълъб. 

Остров Алфонс 

Алфонс е малък коралов остров, разположен на около 400 км от Мае и е чудесно място за рибари и гмуркачи. 

Ан Кокос

Anse Cocos се намира на източния бряг на остров Ла Диг  - място, което няма да искате да напуснете. Пясъкът в Anse Cocos има почти заслепяващ бял цвят, а местните плажове са идеални за  релакс.

Денис

Добре дошли в рая. Може да звучи като клише, но кораловият остров Денис е по-близо до това твърдение от всяко друго място на планетата. Топлите тропически води са заобиколени от бели пясъчни плажове, докато лагуната на брега заслепява с магически нюанси на синьото. На остров Денис ще срещнете огромни костенурки и красиви видове птици. 

Как се стига до Сейшелите?

От летище София до Сейшелските острови можете да пътувате с  различни авиокомпании, няколко пъти седмично. Най-изгодни обикновено са билетите на Катраски Авиолинии, но удобно може да летите и с Турски Авиолинии, Австрийски Авиолинии или Ер Франс. Ще се радваме да резервираме билети за Вас.

Търсите ли почивка на един от островите на архипелага Сейшели?